Seniorenautovakanties

Seniorenvakanties

Senioren Autovakanties, Autocruises en TOMTOM Toertochten zijn perfect georganiseerde reizen, zeer geschikt voor ouderen die nog graag zelfstandig met de eigen auto op stap gaan, maar een gedegen begeleiding op de achtergrond op prijs stellen, met het oog op onvoorziene reis- of gezondheidsproblemen, autopech inbegrepen.

– Meerijden in een comfortabel seniorenbusje is ook altijd mogelijk! – 

Centraal staat het relaxed rijden van mooie routes in de  eigen auto, in eigen tempo en met net zo veel pauzes of onderbrekingen bij bezienswaardigheden of caféterrasjes als men zelf wil. De unieke, geheel op onervaren debuterende Senioren toegespitste Programmaboeken beschrijven allerlei korte en lange dagtochten langs alle bekende en onbekende toeristische hoogtepunten in de omgeving. Dat betreft zowel leuke oude stadjes, kerken en musea, maar ook indrukwekkende uitzichtpunten en mooie stukjes natuur. Alles geheel per eigen auto bereikbaar!

Zonder voorbereiding of moeite mist men dus niets van enig toeristisch belang rond de gekozen bestemmingen.

rijden door de bergen en langs rotsen met NRS

De routes lopen ook vaak over beeldige asfaltweggetjes dwars door de bergen, die men op eigen houtje niet zo gemakkelijk zal vinden, laat staan zal inrijden. Die zalige super toeristische weggetjes staan vaak niet eens op normale wegenkaarten aangegeven, maar zijn dankzij uw (uitleen) of onze unieke op senioren toegespitste routebeschrijvingen in de routeboeken ook door debutanten moeiteloos te vinden en te rijden.

Rondtoeren zonder verdwalen: TOMTOM-TOEROCHTEN

Via uw TOMTOM/Garmin toeristische routes probleemloos rijden
U rijdt al die mooie toeristische routes binnendoor en langs al die bezienswaardigheden moeiteloos
en zonder verdwalen via uw vertrouwde TOMTOM of ander merk navigatiecomputer in uw eigen auto. U kunt van ons ook een Uitleen-TOMTOM krijgen waarin die routes al geheel zijn ingelezen.

U hoeft dus zelf nooit straatnamen of bestemmingen in te voeren:
Aanzetten …, dagtocht kiezen …. en zorgeloos dagje rijden maar!

Bij onverhoopte wegopbrekingen laat TOMTOM u ongemerkt de beste omleiding rijden,
waardoor u zonder verdwalen nauwelijks iets van onze mooie routes mist.

Die routes kunt u heel eenvoudig ook zelf even in uw TOMTOM, GARMIN of andere systemen inlezen:
we sturen u ruim voor uw vertrek per e-mail als bijlage de routebestandjes toe, samen met wat simpele duidelijke aanwijzingen. Of laat dat uw handige (klein)- kinderen even doen.

Dat werkt allemaal via de nog weinig bekende zogenaamde GPX-Tracks, waaraan u binnen
enkele minuten na kennismaking volledig verslaafd zult raken: ‘een kind kan de was doen’.

Geen routebeschrijving nodig!
Dankzij die GPX-Tracks kunt u vanaf uw woonhuis de routes moeiteloos zonder verdwalen rijden.
Zonder wegenkaarten of routebeschrijving, waardoor zowel de chauffeur als de passagiers volop van de mooie routes en het uitzicht kunnen genieten.

Programmaboekje & Toeristische informatie

U ontvangt kort voor vertrek een programmaboekje met overzicht van de routes en een beschrijving van allerlei bezienswaardigheden langs de route. Dat boekje bevat ook nuttige reisinformatie over
restaurants, openingstijden en parkeerplaatsen.

Naast onze TOMTOM-TOERTOCHTEN bieden we Senioren die niet via hun TOMTOM willen rijden in samenwerking met de Nationale recreatie stichting NRS ook enkele langere Autovakanties en Toertochten op basis van een ROUTEBOEK met unieke op Senioren toegespitste routebeschrijvingen waarmee ook onervaren debutanten zonder verdwalen alle routes moeiteloos kunnen rijden, zonder te verdwalen!

Achter het busje aanrijden?

U kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan lekker zorgeloos even achter het busje aan te rijden.
Twijfelt u nog steeds? Kom eens een gezellig proefritje rijden.